Zoals jullie je ongetwijfeld herinneren wordt er dit jaar hard gewerkt om de visvijver weer veilig en ook beter toegankelijk te maken voor mindervaliden, jeugd en ouderen.
Ook omdat wij van het bestuur ook een dagje ouder worden en over 25 jaar toch nog op een mooie lokatie willen kunnen vissen, in het centrum van Beek en Donk.

Het vernieuwen van de hele beschoeiing is inmiddels gebeurd, de oever tegen de beschoeiing aan is opgevuld.

Bijgaande foto’geven een overzicht van de situatie na één week werken, het ging voorspoedig.

De volgende stappen op korte termijn: het aanleggen van electriciteit en  stromend water, eventueel een toilet voorziening.

Na het leggen van de benodigde waterleiding en stroomkabel zal er een verhard pad rondom de vijver worden aangelegd, de oevers worden opnieuw met gras ingezaaid.

We gaan een brug aanleggen over het smalste gedeelte van de vijver zodat ouderen en mindervaliden gemakkelijker aan de overkant van de vijver kunnen komen om ook daar te kunnen vissen.

Tevens zullen er een aantal banken vervangen worden door nieuwe, dit kan vanwege sponsoring door de Rabobank.

Er zal nieuw riet geplaatst worden zodat de oevers er veel natuur vriendelijker uit komen te zien, tevens biedt het riet schuilpaatsen voor jonge vis en pasgeboren eendjes en waterhoentjes.

In het najaar worden er poorten geplaatst worden bij de stenen muur, helaas heeft jarenlang waarschuwen dat daar niet in het riet gevist mag worden niet geholpen dus dit gedeelte wordt voor iedereen afgesloten.

De vuilnisbakken moeten vervangen worden door een hufterproof versie, de bestaande vuilnisbakken worden regelmatig vernield.

Ook bestaan we dit jaar 90 jaar, zouden we het laatste weekend van mei vieren maar dit kan op dat moment niet doorgaan, we gaan dit jubileum zeker vieren maar het wordt uitgesteld totdat de vijver weer goed begaanbaar is en veilig.

Zoals je ziet hebben we volop plannen, zoals het er nu naar uitziet kunnen we de meeste ook realiseren maar we zijn driftig op zoek naar sponsoren; we hebben (nog) niet voldoende geld bij elkaar, mocht iemand nog ergens € 100.000,00 in een ouwe sok op de slaapkamer hebben liggen, schenk t ons, het is aftrekbaar van de belasting.

Dat de contributie voor 2019 verhoogd zal worden is daarom begrijpelijk, denk ik.

 

Laat een bericht achter

u moet zijn aangemeld om een reactie te plaatsen.